Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Is arganolie goed voor littekens?

Iedereen heeft er wel een, een litteken. Reden genoeg dat er dagelijks veel gezocht wordt op de vraag of arganolie goed voor littekens is. Littekens kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals chirurgische ingrepen, ongelukken, acne of brandwonden. Veel mensen zijn niet blij met de zichtbaarheid van littekens en zoeken naar manieren om ze te verminderen.

Een natuurlijk middel dat vaak wordt genoemd voor het vervagen van littekens is arganolie. Arganolie bevat namelijk rijke hoeveelheden aan vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, die de huid kunnen voeden, hydrateren en de regeneratie van nieuwe huidcellen kunnen bevorderen. Door regelmatig arganolie op littekens aan te brengen, kan de olie helpen de textuur van de huid te verbeteren, de huidskleur meer gelijkmatig te maken en de elasticiteit van de huid te vergroten.

Argan-Blog-1

Hoe kan arganolie littekens vervagen?

Een litteken is anders dan de rest van de huid omdat het wordt gevormd als onderdeel van het natuurlijke genezingsproces van de huid na een verwonding. En laat collageen nu net het stofje zijn wat in grote getale aanwezig is in arganolie.

Je ziet vooral dat een litteken op vier vlakken verschilt van de normale huid. De eerste is de daadwerkelijke bouw van de huid door middel van collageenvezels. Soms heb je een litteken wat bijvoorbeeld boven de rest van de huid uitkomt, waardoor het afwijkt en opvalt. De tweede is dat de huid een andere kleur heeft. Ten derde is er soms sprake van verlies van pigmentatie. Vooral bij mensen met een donkere huidskleur valt dit sneller op. Tot slot is een litteken anders in het opzicht van textuur en elasticiteit. Ze kunnen stugger, strakker of harder aanvoelen dan de omringende gezonde huid.

Zoals je ziet heeft arganolie dus een positief effect op de eerste en de laatste punten. Het bevat veel collageen waardoor je huid voldoende collageenvezels heeft om mee te bouwen. Bovendien is vitamine E belangrijk bij de opbouw en het herstel van weefsel. Je zult merken dat met behulp van de dagelijkse producten van arganolie.nl langzaam de textuur en de elasticiteit van je littekenweefsel terugkomt. Zo kan arganolie littekens vervagen.

Belangrijk is wel om te vermelden dat het hier gaat om recent opgelopen littekens. Hoe ouder het litteken, hoe moeilijker het is om hier iets aan te doen. Je wilt eigenlijk je lichaam te hulp schieten op het moment dat het bezig is zich te herstellen, niet daarna.

Wat zijn de werkzame stoffen in arganolie die goed zijn voor littekens?

De voornaamste werkzame stoffen in arganolie die goed zijn voor littekens zijn vitamine E, sterolen, polyfenolen, omega 6 vetzuren (linolzuur) en oliezuur. Hoe beter de kwaliteit van de olie, hoe meer je van deze stoffen erin zult aantreffen. De producten van purearganolie.nl helpen jouw huid te herstellen na een verwonding door dagelijks een paar druppeltjes aan te brengen op de aangedane huid en het rustig in te masseren. Belangrijk is om de argan producten nooit te verhitten boven de 60 graden, dan gaan namelijk al deze werkzame stoffen kapot.

Vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke vrije radicalen en helpt bij celregeneratie. Het stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en verbetert de elasticiteit van de huid. Arganolie wordt naast cosmetische doeleinden zelfs wel eens gebruikt om mee te koken!

Arganolie bevat sterolen zoals schottenol en spinasterol. Sterolen dragen bij aan het verminderen van ontsteking in de huid. Dit zie je terug in het verminderen van roodheid en zwelling geassocieerd met littekens.

Polyfenolen zijn ook ontstekingsremmers en kunnen de huid beschermen tegen schadelijke invloeden.

Daarnaast werken de essentiële vetzuren, zoals oliezuur en linolzuur van de arganolie als ontstekingsremmers. Dit kan helpen bij het verminderen van de roodheid en ontsteking rond littekens. Bovendien helpt arganolie de huid hydrateren, waardoor de textuur van het littekenweefsel verbetert.

Heb realistische verwachtingen over wat arganolie kan doen voor je littekens

Realistische verwachtingen zijn belangrijk bij het gebruik van arganolie of andere producten tegen littekens. Littekens zijn complexe en permanente veranderingen in de huid, gevormd als onderdeel van het genezingsproces. Hoewel arganolie en andere behandelingen de verschijning van littekens kunnen verbeteren, kunnen ze littekens niet volledig verwijderen.

Littekens zijn blijvend weefsel. Je kunt je huid niet zomaar terugdraaien naar hoe het was. Behandelingen kunnen de textuur, kleur en algehele verschijning verbeteren, maar volledige verwijdering is onwaarschijnlijk. Ook kan de reactie op behandelingen sterk variëren tussen individuen. Resultaten zijn afhankelijk van het type litteken, zoals atrofische, hypertrofische of keloïde littekens.

Geduld en consistentie zijn essentieel. Het verminderen van littekens vergt tijd en regelmatige toepassing van de gekozen arganolie behandeling. Hoewel hoop begrijpelijk is, is het ook van belang realistisch te blijven.

Verder bieden wij arganolie voor psoriasis, acne, eczeem, rosacea en wallen!

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.