Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Hoe weet je of het echte arganolie is?

Je wilt graag je haar, huid of nagels verzorgen met arganolie, maar hoe weet je of het echte arganolie is? Omdat arganolie een zeer zeldzaam, populair en gewild product is, is de kans aanwezig dat daar misbruik van gemaakt wordt. De originele arganolie is afkomstig uit de Sahara woestijn in het zuidwesten van Marokko. Doordat de vrucht en boom waar de arganvrucht afkomstig van is zeer zeldzaam zijn, kan product lastig op grote schaal geproduceerd worden. Wanneer je gebruik wilt maken van het zeer geliefde cosmetische product is het van belang om te checken of je weldegelijk met de pure arganolie uit de argan streek te maken hebt. Je moet niet alleen naar de prijs van de arganolie kijken!

Argan-Blog-2

De kleur, geur en structuur van de arganolie

Arganolie is een 100% natuurlijk en plantaardig product. Dit houdt in dat niet iedere druppel arganolie identiek is met de andere. Desondanks is de kleur, geur en structuur van de olie een goede manier om te meten of de arganolie daadwerkelijk afkomstig is uit de arganvrucht. Arganolie heeft een licht gouden tot donker gouden kleur. Wanneer de olie een olijfgroene of bruine kleur heeft, zou het kunnen zijn dat de olie in werkelijkheid afkomstig is uit olijven.

De geur van de arganolie is zeer herkenbaar. De olie heeft een nootachtige geur. Dit zou in sommige instanties de indruk kunnen wekken dat het iets weg heeft van olijfolie. Desondanks is de geur zeer uniek en niet te vergelijken met andere oliën. Wanneer dit wel zo is, kun je concluderen dat het niet om arganolie gaat.

Ten slotte is de structuur van de olie belangrijk. De natuurlijke en plantaardige arganolie plakt niet en is ontzettend zacht. De olie trekt direct in de huid na het uitsmeren en blijft niet zitten. Een goede manier om de arganolie te testen, is door het op je eigen huid te smeren en het te ervaren. Weet wel dat de houdbaarheid van arganolie ook meespeelt. Als het een oude olie is, dan zal de werking een stuk minder goed zijn. Ook met arganolie voor het gezicht zal je dit meteen merken. Je huid wordt dan niet zo zacht en soepel als dat het zou moeten worden.

Ingrediënten en afkomst van de arganolie

De ingrediënten van de arganolie zeggen veel over de afkomst. Pure arganolie is op volledig natuurlijke basis tot stand gekomen en is rijk aan verschillende vitaminen, antioxidanten en omega-vetzuren. De arganolie uit Marokko is puur, wanneer de olie gemengd is met andere middelen of oliën kan dit een slecht teken zijn, mits het gemengd is met producten zoals shampoo, crème of zeep. Hierbij is de arganolie een toevoeging aan het product.

Bestel je arganolie uit Marokko bij Purearganolie.nl!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en kwalitatieve arganwinkel? Purearganolie.nl biedt de beste olie uit de regio aan! Voor vragen over de functionaliteit van het product kun je altijd terecht op onze website, of neem direct contact met ons op! Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder.

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.