Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Is arganolie goed voor psoriasis?

Arganolie kan worden gebruikt als onderdeel van de huidverzorgingsroutine voor mensen met psoriasis. Arganolie is goed voor psoriasis in die zin dat het geen genezing biedt, maar wel enkele potentiële voordelen voor de huid. Het hoge gehalte aan vetzuren en vitamine E maakt arganolie een uitstekende vochtinbrenger en verzachter voor de droge huid die vaak gepaard gaat met psoriasis.

Bovendien bevat arganolie ontstekingsremmende stoffen zoals polyfenolen en antioxidanten, die de ontsteking en irritatie op de huid kunnen verminderen. Door arganolie op de huid aan te brengen, kan het de schilferigheid verminderen en de huid verzachten, waardoor verlichting en een verbeterd uiterlijk kunnen worden ervaren.

Het gebruik van arganolie moet worden gezien als een aanvulling op een uitgebreid behandelplan voor psoriasis, dat in overleg met een arts of dermatoloog moet worden opgesteld.

Met de producten van purearganolie.nl weet je zeker dat je natuurlijke ingrediënten in handen hebt. Onze producten hebben niet voor niets het EcoCert keurmerk.

Argan-Blog-2

Wat is psoriasis en waarom werkt arganolie?

Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte die invloed heeft op de huid. Het wordt gekenmerkt door ontsteking en overmatige groei van huidcellen, wat resulteert in rode, schilferige en vaak jeukende plekken op de huid. Deze plekken worden ook wel plaques genoemd en kunnen variëren in grootte en ernst. Psoriasis kan op elk deel van het lichaam voorkomen, inclusief de hoofdhuid, ellebogen, knieën, onderrug en genitale gebieden.

Arganolie kan enkele gunstige effecten hebben op de huid van mensen met psoriasis. Hoewel het geen genezing biedt, kan het helpen bij het verminderen van bepaalde symptomen en het verbeteren van de algehele conditie van de huid.

Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger en bevat hydraterende eigenschappen. Het kan helpen om de droge huid die vaak gepaard gaat met psoriasis te hydrateren en te verzachten. Door de huid goed gehydrateerd te houden, kan arganolie helpen om jeuk, schilfering en irritatie te verminderen.

Arganolie bevat ontstekingsremmende eigenschappen, zoals polyfenolen en antioxidanten. Deze kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking op de huid die wordt veroorzaakt door psoriasis. Door arganolie op de getroffen plekken aan te brengen, kan het de roodheid en zwelling verminderen.

Door arganolie op de psoriasis plekken aan te brengen, kan het helpen bij het verzachten van de schilfering en het gladder maken van de huid. Dit kan het uiterlijk van de huid verbeteren en de plaques minder opvallend maken.

Hoe breng je arganolie aan op de psoriasis huid?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met het reinigen van de psoriasis-gevoelige huid met een milde, hypoallergene reiniger. Dit helpt om eventuele onzuiverheden en overtollige oliën te verwijderen, zodat de arganolie beter kan worden opgenomen. Begin met het reinigen van de psoriasis-gevoelige huid met een milde, hypoallergene reiniger. Dit helpt om eventuele onzuiverheden en overtollige oliën te verwijderen, zodat de arganolie beter kan worden opgenomen.

Hierna kun je echt beginnen met het toedienen van de argan producten. Kijk altijd op de verpakking van wat je gebruikt bij purearganolie.nl om te zien of je het correct gebruikt.

Druppel een kleine hoeveelheid arganolie op je handpalm. Wrijf je handen samen om de olie op te warmen en vervolgens zachtjes aan te brengen op de psoriasis plekken. Masseer de olie voorzichtig in de huid met cirkelvormige bewegingen. Besteed extra aandacht aan de gebieden die getroffen zijn door psoriasis. Het kan even duren voordat alle olie helemaal is ingetrokken. Gelukkig is arganolie een soort die diep en snel intrekt dus lang zal je niet hoeven te wachten. Mocht het voorkomen dat de vloeistof op de huid blijft liggen als het ware dan heb je te veel gebruikt. Je kunt het overtollige gedeelte het beste weghalen omdat de maximale verzadigdheid van je huid al is bereikt.

Naast psoriasis kun je ook arganolie gebruiken voor littekens, acne, eczeem, rosacea en wallen!

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.