Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Is arganolie goed voor rosacea?

Dat arganolie goed is voor de huid weten we. Het zorgt voor een egale, strakke huid die bomvol gezonde voedingsstoffen zit. Rode of roze vlekken worden ook minder, dus ook die veroorzaakt worden door rosacea. Dat maakt arganolie een goed ondersteunend middel om rosacea tegen te gaan, wat goed uitkomt voor veel mensen. Tot wel 10% van de bevolking krijgt te maken met deze huidaandoening. Vooral vrouwen en vooral vrouwen met een lichte huidskleur zijn de kwetsbare groepen.

De producten van purearganolie.nl zijn stuk voor stuk effectieve verzorgingsproducten die inzetbaar zijn voor veel verschillende doeleinden. Dit maakt elke aankoop een slimme aankoop, omdat je misschien maar tijdelijk last hebt van rosacea maar het daarna voor iets anders wilt gebruiken. Dan komt het mooi uit dat je de arganolie voor bijvoorbeeld de droge of stijve huid kunt gebruiken om er wat nieuw leven in te blazen.

Argan-Blog-4

Hoeveel arganolie moet je gebruiken voor rosacea?

Over het algemeen is een kleine hoeveelheid arganolie voldoende voor het aanbrengen op het gezicht bij rosacea. Begin met een paar druppels arganolie en breng het zachtjes aan op de gereinigde, droge huid. Masseer het voorzichtig in de huid met zachte, opwaartse bewegingen.

Alhoewel arganolie erom bekend staat om snel diep in de huid te trekken wordt overmatig toedienen van de olie afgeraden omdat het anders op het huidoppervlak blijft hangen. De onderliggende weefsels zijn dan immers al voorzien van wat ze kunnen opnemen. Dit kan een vettig gevoel als gevolg hebben.

Je hoeft dus maar een dun laagje over je gezicht te smeren wanneer je de producten van purearganolie.nl neemt. Belangrijker nog dan de hoeveelheid is de frequentie waarmee je het aanbrengt. Dit mag elke dag. Sterker nog, het wordt aangeraden om het elke dag te doen, want dan krijg je het beste resultaat.

Wat maakt arganolie specifiek effectief tegen rosacea?

Arganolie kan nuttig zijn voor mensen met rosacea vanwege zijn hydraterende en kalmerende eigenschappen. Rosacea is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, ontsteking en gevoeligheid van de huid, vaak geconcentreerd op het gezicht. Hoewel er geen genezing is voor rosacea, kunnen bepaalde producten en behandelingen helpen bij het beheersen van de symptomen.

Door arganolie op de aangetaste huid aan te brengen, kan het de huid verzachten, hydrateren en helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie geassocieerd met rosacea.

Waar komt de roodheid van rosacea vandaan?

Rosacea komt vooral voor in het gezicht, wat opmerkelijk is omdat hier de huid juist dikker dan normaal is. Echter liggen de bloedvaten ook dichter tegen het oppervlak aan waardoor ze al gauw zichtbaar worden.

De roodheid van rosacea komt doordat de bloedvaten verwijden die geïrriteerd zijn. Dit heet vasodilatatie, wat betekent dat de bloedvaten in de huid verwijden. Dit kan leiden tot zichtbare roodheid, met name op de wangen, neus, kin en voorhoofd. De ontstekingsreacties in de huid geven ontstekingsmediatoren af die de huidroodheid nog erger versterken.

Arganolie: dubbele werking tegen rosacea

De arganolie gaat dus eigenlijk op twee manieren in tegen de rosacea. Ten eerste omdat het boordevol ontstekingsremmers zit zoals vitamine E, polyfenolen en sterolen. Sterolen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in de huid en het lichaam. De vitamine E en polyfenolen doen hun bijdrage door vrije radicalen op te ruimen. Dit kun je zien als schadelijke stoffen die de cellen beschadigen als ze blijven liggen. Op den duur veroorzaakt dit ontstekingen.

Ten tweede egaliseren de producten van purearganolie.nl de huid. Het wordt strakker, krachtiger en gelijkmatiger van kleur. Daardoor wordt de ontsteking dus ook minder zichtbaar. Je hebt dus zowel een praktisch voordeel, het tegengaan van de daadwerkelijke ontsteking, als een cosmetisch voordeel, namelijk het minder zichtbaar maken van de aangedane huid.

Ook kun je arganolie gebruiken voor wallen, acne, eczeem, littekens en psoriasis!

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.