Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Is arganolie goed voor eczeem?

De voordelen van arganolie worden in vele hoeken gezocht, maar is arganolie ook goed voor eczeem? Deze huidaandoening geeft namelijk precies de kwalen waar de werkzame stoffen van arganolie iets tegen zouden moeten doen. Wat deze kwalen zijn? Jeuk, roodheid, bultjes, blaasjes en schilfers om er een paar te noemen.

Het kan erg vervelend zijn en van invloed zijn op de kwaliteit van leven van degenen die eraan lijden. Hoewel de exacte oorzaken van eczeem niet volledig bekend zijn, speelt erfelijkheid een rol en is het vaak gerelateerd aan een overactief immuunsysteem en een verstoorde huidbarrière.

Argan-Blog-4

Wat is eczeem?

Eczeem, ook wel atopische dermatitis genoemd, is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking, jeuk, roodheid en droogheid van de huid. Het is een chronische aandoening die periodiek kan opflakkeren en dan weer kan verbeteren. Eczeem kan op elke leeftijd voorkomen, maar het komt vooral voor bij zuigelingen en jonge kinderen. De producten die je vindt bij purearganolie.nl zijn voor alle huidtypen geschikt.

Alhoewel de oorzaken ervan niet helemaal duidelijk zijn, is het deels erfelijk. Desondanks valt er genoeg aan te doen om de gevolgen van deze aandoening in te perken. Hierbij kun je denken aan de huid gehydrateerd te houden, maar niet nat. Je kunt ook bepaalde irriterende stoffen vermijden zoals geparfumeerde zeep of chemische stoffen. Qua kleding heb je meer aan katoen dan synthetische of ruwe lappen kleding.

Op welke manier is arganolie goed voor eczeem?

Arganolie kan nuttig zijn bij de behandeling van eczeem vanwege de hydraterende en kalmerende eigenschappen. Eczeem is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking, jeuk en droogheid van de huid. Arganolie bevat essentiële vetzuren, waaronder omega-3 en omega-6 vetzuren, die de huidbarrière kunnen versterken en de vochtbalans kunnen herstellen.

Door arganolie aan te brengen op de aangetaste huid, kan de olie helpen om de droogheid te verminderen, de huid te hydrateren en jeuk te verlichten. De antioxidanten in arganolie kunnen ook helpen bij het verminderen van ontsteking en het bevorderen van het herstel van de beschadigde huid.

Om hier verder op in te gaan zullen we één voor één de symptomen van eczeem en de effecten van arganolie daarop langsgaan.

Huidirritatie vs. ontstekingsremmende eigenschappen

Arganolie bevat polyfenolen, natuurlijke antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Deze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid geassocieerd met eczeem.

Uitgedroogde huid vs. hydraterende eigenschappen

Een van de belangrijkste problemen bij eczeem is een droge huid. Arganolie heeft hydraterende eigenschappen en kan helpen bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid. Het bevat vitamine E en essentiële vetzuren die de huid voeden en hydrateren, waardoor droogheid en jeuk worden verminderd.

Jeuk vs. verzachtende werking

De verzachtende eigenschappen van Arganolie kunnen helpen bij het verzachten van de huid en het verminderen van jeuk. Door de olie zachtjes in de aangetaste gebieden te masseren, kunnen de symptomen van eczeem worden verlicht.

Schilfers vs. bescherming van de huidbarrière

Een verstoorde huidbarrière is een veelvoorkomend probleem bij mensen met eczeem. Arganolie helpt de huidbarrière te versterken en te beschermen, waardoor de gevoeligheid voor irritatie en ontsteking wordt verminderd.

Niet elke eczeem reageert hetzelfde op de arganolie

Sommige mensen met eczeem kunnen baat hebben bij het gebruik van arganolie, terwijl anderen mogelijk niet hetzelfde resultaat ervaren. Het is altijd verstandig om een patchtest uit te voeren op een klein deel van de huid om te controleren of er geen negatieve reactie optreedt voordat je arganolie op grote schaal gebruikt. Dit is dat je een kleine hoeveelheid arganolie op een specifieke, kleine plek op het lichaam toebrengt. Als het ware een proeftest om te kijken hoe de huid zal reageren. Wacht altijd minimaal 20 minuten met dergelijke testen om het volledige effect te meten.

Als je last hebt van ernstige eczeemklachten of als de symptomen aanhouden, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor een diagnose en gericht advies over de behandeling van eczeem.

Werkwijze arganolie gebruiken tegen eczeem

Het gebruik van arganolie bij de behandeling van eczeem is eenvoudig. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  • Reinig de huid grondig met een milde, ongeparfumeerde zeep en dep droog.
  • Breng een kleine hoeveelheid Arganolie aan op de aangetaste gebieden en masseer zachtjes in de huid.
  • Herhaal dit proces twee keer per dag, ‘s ochtends en’ s avonds, of vaker indien nodig.
  • Gebruik Arganolie als onderdeel van uw dagelijkse huidverzorgingsroutine om de symptomen van eczeem op lange termijn te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op behandelingen en dat het raadzaam is om een allergietest uit te voeren voordat je arganolie op grote schaal gebruikt. Met een van de handige potjes handcrème van Purearganolie.nl heb je altijd een verzachtende werking binnen handbereik. Ook kun je arganolie gebruiken voor acne, littekens, psoriasis, rosacea en wallen!

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
31 mei 2024
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...
31 mei 2024

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.