Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Is arganolie goed voor acne?

Acne is iets waar veel (jongeren) mee geconfronteerd worden. Omdat het een huid gerelateerd probleem is wordt wel eens de vraag geopperd of arganolie goed voor acne is.

Arganolie is een lichte olie die de huid goed kan hydrateren zonder de poriën te verstoppen, wat het ideaal maakt voor onder andere acne in het gezicht. Het kan helpen om de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden, zelfs bij acne-gevoelige huidtypes die vatbaar kunnen zijn voor uitdroging door agressieve behandelingen.

Arganolie wordt soms beschouwd als gunstig bij de behandeling van puistjes vanwege verschillende eigenschappen die het kan hebben.

Arganolie is een niet-comedogene olie, wat betekent dat het de poriën niet verstopt. Dit is belangrijk bij de behandeling van puistjes, omdat verstopte poriën kunnen leiden tot de vorming van mee-eters en puistjes. Door een niet-comedogene olie zoals arganolie te gebruiken, kun je de huid hydrateren zonder de kans op het verergeren van acne te vergroten.

Is arganolie goed voor acne

Waarom is arganolie juist goed tegen puistjes?

De arganolie is juist goed tegen puistjes omdat het een zogeheten indirecte anti-sebum werking heeft. Dit houdt in dat een stof of product gericht is op het verminderen van de productie van talg, een natuurlijke olie die door de huid wordt geproduceerd. Arganolie heeft geen directe anti-sebum werking, maar doet dit door de huid goed te hydrateren.

Wanneer de huid uitgedroogd is, kan het lichaam reageren door meer talg aan te maken om het vochtverlies te compenseren. Dit werkt acne in de hand. Door de huid goed gehydrateerd te houden met behulp van arganolie, kan je de huid helpen in balans te blijven en de talgproductie mogelijk onder controle te houden. Op deze manier is arganolie goed voor acne en puistjes. Kijk in de shop van Purearganolie.nl welk formaat verpakking je nodig hebt om te blijven smeren.

Hoewel arganolie de hydratatie van de huid kan bevorderen, is het belangrijk om te begrijpen dat de regulatie van de talgproductie een complex proces is en afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder genetica, hormonen en individuele huidcondities. Arganolie kan helpen bij het behouden van een gezonde huidbarrière en het voorkomen van uitdroging, maar het kan de talgproductie niet direct verminderen.

Acne kan worden gezien als een ontsteking van de huid

Acne gezien als een ontsteking van de huid. Het ontstaat wanneer de poriën verstopt raken door overmatige talgproductie, dode huidcellen en bacteriën, resulterend in ontstekingen, rode bultjes, puistjes en mogelijk ook cysten. Verschillende factoren, waaronder hormonale veranderingen, genetica, stress en omgevingsfactoren, kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van acne.

Arganolie bevat ontstekingsremmende stoffen zoals polyfenolen en antioxidanten. Deze eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid die vaak gepaard gaan met acne. Door ontstekingen te verminderen, kan arganolie helpen bij het kalmeren van de huid en het verminderen van de zichtbare symptomen van acne.

Wanneer krijg je het beste resultaat met arganolie voor puistjes?

Om de puistjes effectief te bestrijden met arganolie moet je discipline hebben. Twee maal per dag aanbrengen en dit minimaal vier weken lang volhouden is de sleutel voor succes. Je zult merken dat je huid gedurende de hele dag zacht, gekalmeerd en gehydrateerd aanvoelt.

Dit voelt jouw lichaam ook en zal het dus minder snel de processen in werking stellen die ertoe leiden dat je overmatig talg gaat aanmaken. Na verloop van tijd voorkom je dus puistjes en acne omdat je de reden ontneemt voor je lichaam om te beginnen met de talgproductie. Je interne sensoren zien in dat het nu niet nodig is en zullen in rust blijven. Daarom is het belangrijk om te blijven smeren met de producten van purearganolie.nl!

Arganolie wordt zelfs wel eens gebruikt om mee te koken. Weten wat het verschil is tussen de cosmetische en culinaire arganolie? We vertellen je er graag alles over!

Wanneer krijg je het meeste last van acne?

Acne treedt meestal op tijdens de puberteit, vanwege de veranderingen in hormoonspiegels die de talgklieren stimuleren. Dit is de reden waarom veel tieners last hebben van acne. Blootstelling aan bepaalde omgevingsfactoren, zoals vervuiling en vochtigheid, kan de huid gevoeliger maken voor acne. Dit is de reden waarom je met droog weer meer last zal hebben van je acne.

Hoewel de relatie tussen voeding en acne complex is en van persoon tot persoon kan verschillen, kunnen bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten en voedingsmiddelen met een hoog glycemische index, bij sommige mensen acne verergeren.

Stress kan bijdragen aan de verergering van acne. Het kan de hormonen beïnvloeden en ontstekingen in het lichaam versterken, wat kan leiden tot een verhoogde talgproductie en het ontstaan van puistjes.

Ook kun je arganolie gebruiken voor eczeem, littekens, psoriasis, rosacea en wallen!

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.