Waar komt arganolie vandaan?

Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord van 100% natuurlijke arganolie, maar waar komt arganolie vandaag? Onze arganolie is afkomstig uit de argan streek in de Sahara woestijn, gelegen in het zuidwesten van Marokko. De argan streek staat bekend om de zeer zeldzame arganbomen die verantwoordelijk zijn voor de productie van het ‘Marokkaanse goud’ dat al eeuwenlang gebruikt wordt als het ‘geheime’ schoonheidsmiddel van de bevolking. De Noord-Afrikaanse Sahara woestijn staat bekend om zijn extreme droogte. Desondanks kan de arganboom met behulp van de ontzettend lange wortels water onder het zand optrekken. De arganolie bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen waardoor de werking op de huid, het haar en nagels van mensen ontzettend effectief is. Niet voor niets staat de lokale bevolking in de argan streek bekend om hun zeer verzorgde uitstraling en strakke huid! Kom meer te weten over de argan streek, arganolie en andere arganproducten bij de online arganwinkel van Purearganolie.nl!

Over ons

Wat kenmerkt de arganboom?

Wellicht laten de woorden Argania Spinosa nog geen belletjes bij je rinkelen. Dit is de wetenschappelijke naam voor de arganboom. De zeer zeldzame arganboom is een geliefd kenmerk uit de regio die onder andere ook aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO is toegevoegd vanwege haar zeldzaamheid. De boom is te herkennen aan het ijzersterke hout en de gemiddelde hoogte van 8 tot 10 meter hoog. De bladeren van de arganboom zijn klein en langwerpig met een donkergroene kleur. Daarnaast rijpt de arganboom gedurende een periode van 12 tot 16 maanden meerdere arganvruchten.

De arganboom is een van de weinige bomen die het in de extreem droge woestijn van Marokko kan overleven. Dit komt mede door het ontzettend diepe wortelsysteem van de boom die deze helpt om water uit de bodem te halen en als het ware te ademen. Verder staat de arganboom bekend om zijn duurzaamheid en lange leeftijd.

Assortiment

Gelegen in de argan streek in het zuidwesten van Marokko

De argan streek in Sahara woestijn van Marokko is een plek waar maar weinig bomen en planten kunnen overleven. De droogte en warmte zorgen ervoor dat de bomen en planten niet genoeg voedingsmiddelen en water kunnen consumeren waardoor de kans op overleven klein is. Des te zeldzamer zijn de bomen die wel in de streek leven.

De bevolking in de argan streek staat bekend als de Berbers of Amazighs. Dit is een inheems volk dat eeuwenlang in de regio leeft waar de arganboom gedijt. Het volk heeft een sterke band met de arganbomen en produceert al eeuwenlang op de traditionele manier de arganolie.

De productieprocessen van arganolie

Van oorsprong wordt de arganolie van begin tot eind met de hand geproduceerd door de inheemse Berbers. De rijpe arganvruchten die uit de boom vallen worden geoogst. Vervolgens worden de noten met de hand verwijderd en worden ook de pitten in de noten van de vrucht met de hand verwijderd en geperst. Zo ontstaat de pure arganolie.

De productie van onze arganolie wordt op de ‘moderne’ manier uitgevoerd. De pitten uit de noten worden mechanisch geperst. Dit zorgt ervoor dat het productieproces rap versnelt en dat ook de hygiëne en houdbaarheid van de olie verbetert. Bekijk onze pure arganolie en andere argan producten op onze online arganwinkel.

Eeuwen oud wondermiddel van de bevolking

De Marokkaanse bevolking staat bekend om de zeer goed verzorgde uitstraling. Dit komt mede door de eeuwenoude traditie om hun haar, huid en lichaam te verzorgen met de natuurlijke arganolie uit de arganbomen. De olie is rijk aan vitaminen, antioxidanten en omega-vetzuren. Dit zorgt ervoor dat de huid en haren van het lichaam sneller herstellen, sterker, gezonder en beter beschermd worden.

Het duurde niet lang tot het ‘wondermiddel’ of ook wel het ‘Marokkaanse goud’ naar Europa overkwam. Wij bieden je de beste arganolie uit Marokko en je kunt daarnaast diverse andere producten met deze wonderolie bestellen!

Huid, haar en lichaam verzorgen met diverse argan producten

Naast het gebruiken van de pure arganolie druppels zijn er diverse andere argan producten beschikbaar in onze arganwinkel. Wij bieden onder andere arganolie shampoos aan voor hoofdharen en baardharen. Deze shampoos zorgen voor een betere hydratatie en herstel van beschadigd haar of haarwortels. Daarnaast bieden wij ook verschillende andere argan producten aan voor het verzorgen van uw nagels en huid. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van deze olie om een geïrriteerde huid met acne of eczeem te behandelen.

Direct pure arganolie uit Marokko bestellen!

Ben je dus op zoek naar de beste arganolie uit Marokko? Dan ben je bij Purearganolie.nl aan het juiste adres! Wij bieden een groot aanbod van kwalitatieve arganolie en argan producten aan die u gemakkelijk online kunt bestellen. Heb je vragen over het verzorgen van je lichaam met behulp van arganolie, dan staan wij altijd klaar om al je vragen te beantwoorden en je een advies te geven over de bijpassende producten. Check onze website en kom meer te weten over de beste Marokkaanse olie! Je kunt onze arganolie direct kopen en krijg het snel thuis geleverd!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.