Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Hoe lang is arganolie houdbaar?

Afgezien van simpelweg naar de houdbaarheidsdatum te kijken is het goed om te weten hoe lang arganolie houdbaar is. Dit heeft namelijk ook ermee te maken dat naarmate de tijd verstrijkt de werking minder en minder wordt van de argan producten. Nu zul je zelf hier niet zo veel mee te maken krijgen omdat doorgaans het product op is voordat de houdbaarheidsdatum verloopt.

Traditioneel gezien was arganolie ongeveer 6 maanden houdbaar. Dit was toen het nog op de oude manier verkregen werd. De lokale vrouwen haalden met grote manden de vers gevallen arganvruchten op, ze werden geschild, geroosterd en verpulverd. De olie die uit de vruchten geperst werd was slechts tijdelijk houdbaar omdat er verder geen middelen aan toe werden gevoegd. Ook werden er geen ingrepen gedaan tijdens het bewerken van de natuurlijke ingrediënten om de arganolie houdbaar te maken. Tegenwoordig zit dat anders.

Is arganolie goed voor acne

Hoe lang is arganolie houdbaar in een ongeopende verpakking?

Over het algemeen heeft arganolie een relatief lange houdbaarheid in vergelijking met sommige andere oliën. Ongeopende arganolie flessen kunnen doorgaans één tot twee jaar meegaan, op voorwaarde dat ze op een koele, donkere plaats worden bewaard en beschermd tegen direct zonlicht.

Na opening kan arganolie nog steeds een goede houdbaarheid hebben, maar het wordt aanbevolen om het binnen zes maanden te gebruiken voor de beste kwaliteit. Na verloop van tijd kunnen de voedingsstoffen en de kwaliteit van de olie afnemen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de geur van de arganolie minder sterk wordt.

Hoe kun je arganolie het beste bewaren?

Als je je arganolie lang houdbaar wilt laten, moet je het op de juiste manier bewaren. Hier op purearganolie.nl raden we je altijd aan om de richtlijnen te volgen wat betreft het bewaren van de producten. Dit is om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Om de kwaliteit van arganolie te behouden, is het belangrijk om het op de juiste manier te bewaren. Een koele plek is ideaal voor het bewaren van arganolie, bij voorkeur op kamertemperatuur of lager. Hitte kan de olie doen oxideren en de kwaliteit verminderen, dus zorg ervoor dat de olie niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of warmtebronnen zoals radiatoren.

Daarnaast is het essentieel om arganolie te beschermen tegen licht. Blootstelling aan licht kan de olie aantasten, dus bewaar de olie in een donkere fles of op een donkere plaats om blootstelling aan licht te minimaliseren. Op deze manier wordt oxidatie verminderd en wordt de houdbaarheid verlengd.

Een goede afsluiting van de fles is ook belangrijk. Zorg ervoor dat de dop of deksel goed vastzit om te voorkomen dat er lucht bij de olie komt. Lucht kan oxidatie bevorderen en de olie doen bederven. Controleer daarom altijd of de fles goed is afgesloten na elk gebruik.

Bij het gebruik van arganolie is het ook aan te raden om schone handen of gereedschap te gebruiken om verontreinigingen te voorkomen. Vuil, water of andere verontreinigingen kunnen de olie aantasten. Gebruik daarom altijd schone handen of een schoon gereedschap om de olie uit de fles te halen.

Als je de arganolie regelmatig gebruikt, kan het handig zijn om de olie over te gieten in een flesje met een pompje of druppelaar. Op deze manier kun je de blootstelling aan lucht verminderen en de dosering gemakkelijker maken.

Waarom wordt het effect van de arganolie minder naarmate je het langer bewaart?

Het effect van arganolie wordt minder naarmate het langer wordt bewaard, omdat arganolie gevoelig is voor oxidatie. Oxidatie is een natuurlijk proces en treedt op wanneer de olie wordt blootgesteld aan lucht, licht en warmte. Tijdens oxidatie kunnen de vetzuren en andere actieve bestanddelen in de olie afbreken, wat resulteert in een verminderde kwaliteit en effectiviteit. Juist deze vetzuren zijn wat arganolie zo’n geprezen product maken.

Langdurige blootstelling aan lucht zorgt ervoor dat zuurstof reageert met de vetzuren in de arganolie, waardoor vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen kunnen oxidatieve schade aan de olie veroorzaken, wat resulteert in een verminderd vermogen om de huid oh het haar te hydrateren en ontstekingen te verminderen.

Daarnaast kan blootstelling aan licht ook bijdragen aan oxidatie. Ultraviolet (UV) licht kan de moleculaire structuur van de olie veranderen en de effectiviteit verminderen.

Warmte kan ook een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van arganolie. Hoge temperaturen versnellen het oxidatieproces, wat leidt tot een snellere achteruitgang van de olie.

Arganolie houdbaar maken wanneer je maar kleine hoeveelheden gebruikt

Het is natuurlijk vervelend om dure producten te kopen die je vervolgens de vuilnisbak in kan kiepen omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dit is niet alleen jammer voor de portemonnee maar ook zonde van de natuur.

Daarom is het slim om de juiste hoeveelheden te kopen wanneer je je aankopen doet bij purearganolie.nl. Kijk bijvoorbeeld wat je gemiddelde dagelijks of wekelijks gebruik is van een bepaald product en stel je hoeveelheden hierop af.

Een andere manier om ernaar te kijken is om na te gaan welke producten je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Je hoeft echt niet per se een aparte crème voor je handen, voeten en andere delen te hebben. Wanneer het gepast is kun je deze best combineren. Dat scheelt in de aanschaf en je verbruik gaat omhoog.

Zodoende heb je er geen last meer van dat je tegen de houdbaarheid van je arganolie aanloopt. Je kunt de arganolie niet extra houdbaar maken, maar wel het gebruik er omheen aanpassen.

Weten waar arganolie precies vandaan komt? We gaan er uitgebreid op in!

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
31 mei 2024
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...
31 mei 2024

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.