Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Arganboom

Pure Argan Olie

Het is een van de meest zeldzame bomen uit de Werelderfgoedlijst van UNESCO De arganboom is een zeldzaam sterke boom die verantwoordelijk is voor de productie van het populaire schoonheidsmiddel arganolie. Arganbomen zijn al eeuwenlang de productiebron voor de inheemse Berbervrouwen in de argan streek voor arganolie om hun huid, haar en lichaam mee te verzorgen. Arganolie is een middel dat 100% uit natuurlijke stoffen bestaat en rijk is aan vitaminen, antioxidanten en omega-vetzuren. De Berbervrouwen uit de argan streek staan bekend om de goed verzorgde, gezonde en strakke huid, wat mede mogelijk gemaakt wordt door het ‘geheim’ genaamd arganolie. Purearganolie.nl is dé online winkel waar je diverse argan producten kunt bestellen.

Waar groeien arganbomen?

De arganboom, wetenschappelijk bekend als Argania Spinosa, is een zeer zeldzame boom die niet vaak voorkomt. De boom is te herkennen aan haar sterke schors en hout en heeft gemiddeld een hoogte van 8 tot 10 meter hoog. De boom heeft donkergroene en langwerpige bladeren, en rijpt gedurende een periode van 12 tot 16 maanden arganvruchten.

De boom komt voornamelijk voor in het zuidwesten van Marokko. De argan streek in de Saharawoestijn is een extreem droge omgeving waar maar weinig bomen en planten kunnen overleven. De arganboom kan dankzij haar lange en sterke wortel diep onder de bodem van de vloer komen waardoor er ondanks de extreme droogte toch voldoende water en voedingswaarde uit de grond getrokken kan worden. De arganbomen hebben een grote economische waarde voor de streek en de inheemse Berberbevolking. De arganbomen zijn verantwoordelijk voor de productie van de zeer populaire olie waarvan de populariteit ook over is komen waaien naar Europa. Daardoor is de vraag naar het schoonheidsmiddel steeds groter geworden.

Onze best verkochte items

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr
sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

Peau Malika | Arganolie Crème

Peau Malika © | Arganolie Crème

 28,99

Peau Aisha © | Arganolie Crème

Peau Aisha © | Arganolie Crème

 28,99

Peau Mariam © | Arganolie Crème

Peau Mariam © | Arganolie Crème

 28,99

Peau Jamila © | Arganolie Crème

Peau Jamila © | Arganolie Crème

 31,99

De arganboom en Berbervrouwen

Al eeuwenlang is de Berberse of Amazighse bevolking woonachtig in de argan streek in het zuidwesten van Marokko. De arganboom behoort volledig tot de cultuur van het volk en is het belangrijkst voor de berbervrouwen. De vrouwen staan bekend om hun zeer verzorgde en gezonde huid én voor de productie van de Marokkaanse arganolie. Van oudsher oogsten de berbervrouwen de arganvruchten en werden deze handmatig gepeld.

De bevolking uit de argan streek gebruiken de olie al jaren om hun haar en huid te verzorgen. Doordat de olie rijk is aan vitaminen zorgt het ervoor dat zowel huid als haar er gezonder en sterker op worden! Daarom wordt arganolie vaak ook gebruikt om de tedere gezichtshuid te verzorgen.

Het ‘Marokkaanse goud’ uit de Saharawoestijn

Je weet hoe populair de olie uit de argan streek is, maar waar komt de olie precies vandaan? En hoe wordt deze geproduceerd? De arganvruchten die na 12 maanden rijp uit de arganboom vallen, worden geoogst door de berbervrouwen uit de regio. In deze arganvruchten zitten grote noten die gevuld zijn met pitjes. Deze pitten worden geperst waar vervolgens pure arganolie uit ontstaat. Traditioneel wordt het gehele productieproces handmatig uitgevoerd door de locals. Tegenwoordig wordt de meeste productie op de ‘moderne’ manier gedaan. Het product van Purearganolie.nl wordt mechanisch geperst en verwerkt. Dit zorgt ervoor dat er in een kortere tijd een veel grotere hoeveelheid pitten geperst kan worden. Daarnaast wordt het productieproces ook een stuk hygiënischer en is de arganolie een stuk langer houdbaar. Ben je benieuwd naar de beste arganolie uit Marokko of onze andere producten? Bekijk ons assortiment en bestel gemakkelijk en snel online!

Functionaliteiten van arganolie

Arganolie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De olie is zeer gezond voor om je lichaam en voorziet je volledige huid van de benodigde vitaminen, antioxidanten en omega-vetzuren. Daardoor zorgt het ervoor dat je huid sterker wordt en beter beschermd is tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Verder zijn er ook diverse crème, zeep en shampoo met arganolie. Deze kunnen in plaats van de standaard producten zorgen voor een betere hydratatie en gezondheid.

Je kunt onze arganolie ook gebruiken bij kapotte of beschadigde baardharen of wimpers. Door de helende functie van de olie worden de haarwortels versterkt en kunnen de dode punten hersteld worden. Zo worden haren weer voller, minder donzig en komt de glans terug. Je haar en huid wordt niet alleen sterker, maar ook de uitstraling verbetert. Purearganolie.nl heeft een ruim aanbod van diverse argan producten. Wij staan klaar voor al je vragen!

Voor de beste arganolie uit Marokko bestel je hier!

Ben je dus op zoek naar de beste arganolie voor het verzorgen en onderhouden van je huid, haar, nagels, baard of elders? Bij Purearganolie.nl ben je aan het juiste adres! Wij bieden een ruim aanbod van producten en produceren de beste arganolie rechtstreeks uit Marokko. Wil je meer weten over ons bedrijf of ben je benieuwd naar onze arganolie, of andere argan producten? Bekijk onze website voor meer informatie. Daarnaast kunnen wij je verder helpen met alle vragen over de verzorging van je lichaam met behulp van deze magische olie!

10% korting

op je volgende bestelling?

Schrijf je in en profiteer direct van 10% korting op je eerst volgende bestelling!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.