Kun je arganolie als glijmiddel gebruiken?

Je bent helemaal weg van arganolie. Je wilt het het liefste overal voor gebruiken, zelfs als glijmiddel. Maar is dat wel zo verstandig? Arganolie, in de pure vorm, is een uitsluitend natuurlijk product waar geen gezondheidsrisico’s aan kleven. Bij purearganolie.nl gebruiken we alleen pure en natuurlijke producten.

Uiteraard moet je extra voorzichtig zijn met wat er in je lichaam gaat, zo ook met glijmiddelen. Het is goed om erbij stil te staan dat arganolie als product an sich niet gemaakt is om te worden gebruikt tijdens de seks. Echter kunnen we uit de ingrediënten opmaken dat het niet gevaarlijk is. Dit is echter als we puur kijken naar wat het doet me je gezondheid. Alleen dat is niet alles. Als je bijvoorbeeld van plan bent een condoom te gebruiken in combinatie met de arganolie als glijmiddel kun je het beter niet doen.

Over ons

Waar lijkt de geur van arganolie op?

De geur van arganolie wordt vaak omschreven als nootachtig en aards, met tonen die doen denken aan geroosterde noten of popcorn. Sommige mensen vergelijken de geur van arganolie met amandelen, walnoten of hazelnoten. Het heeft een subtiele en karakteristieke geur die uniek is voor arganolie.

Hoewel de geur van arganolie vergelijkbaar kan zijn met noten, is het belangrijk op te merken dat de geur van arganolie subtieler en minder overweldigend is dan bijvoorbeeld amandelolie. Arganolie heeft vaak een mildere en minder uitgesproken geur dan andere oliën met een nootachtig aroma.

Assortiment

Kun je arganolie nog steeds ruiken als het verwerkt is in andere middelen?

Als arganolie wordt verwerkt in andere middelen, zoals cosmetische producten of haarverzorgingsproducten, kan de geur van arganolie enigszins veranderen of mogelijk minder prominent worden. De geur van arganolie kan worden gemengd met andere ingrediënten en geurcomponenten die in het product aanwezig zijn, waardoor de geur van arganolie minder opvalt.

De geur van arganolie kan ook worden gemaskeerd of vermengd met toegevoegde geuren of parfums in de producten waarin het is verwerkt. Dit betekent dat de uiteindelijke geur van het product een combinatie kan zijn van de geur van arganolie en andere toegevoegde geurstoffen.

Het is belangrijk op te merken dat de geur van de olie in verwerkte producten kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit en de specifieke formule van de arganolie. Sommige producten kunnen de oorspronkelijke nootachtige en aardse geur van arganolie behouden, terwijl andere producten een meer subtiele geur hebben of mogelijk geen specifieke geur hebben vanwege toegevoegde geuren of het gebruik van geurloze arganolie.

De enige manier: ervaren hoe arganolie ruikt

De enige echte manier om erachter te komen hoe arganolie ruikt is om het zelf te ervaren. Er zijn talloze combinaties die de reukreceptoren aan kunnen gaan met de omgeving. Elke geur is uniek en ook nog eens uniek voor die persoon.

Dus om er persoonlijk achter te komen of arganolie voor jou stinkt of niet is het goed om de proef op de som te nemen. Hiervoor kun je een sample-size nemen of in een van de winkels een keer vragen naar een argan product. Gelukkig hoef je niet te voorzichtig te zijn. We hebben bij purearganolien.nl nog nooit gehoord dat iemand vond dat arganolie stinkt.

Bij ons wordt ook vaak arganolie voor massages of om mee te koken besteld!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.