Voor 15:00 besteld, morgen verzonden
Gratis verzending vanaf €50
100 dagen retour

Kun je arganolie als glijmiddel gebruiken?

Je bent helemaal weg van arganolie. Je wilt het het liefste overal voor gebruiken, zelfs als glijmiddel. Maar is dat wel zo verstandig? Arganolie, in de pure vorm, is een uitsluitend natuurlijk product waar geen gezondheidsrisico’s aan kleven. Bij purearganolie.nl gebruiken we alleen pure en natuurlijke producten.

Uiteraard moet je extra voorzichtig zijn met wat er in je lichaam gaat, zo ook met glijmiddelen. Het is goed om erbij stil te staan dat arganolie als product an sich niet gemaakt is om te worden gebruikt tijdens de seks. Echter kunnen we uit de ingrediënten opmaken dat het niet gevaarlijk is. Dit is echter als we puur kijken naar wat het doet me je gezondheid. Alleen dat is niet alles. Als je bijvoorbeeld van plan bent een condoom te gebruiken in combinatie met de arganolie als glijmiddel kun je het beter niet doen.

Argan-Blog-4

Arganolie als glijmiddel met een condoom, slim of niet?

Condooms worden aangetast door olie en andere olieachtige stoffen vanwege het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de interactie tussen olie en latex. Zo ook dus bij de arganolie.

De meeste standaard condooms zijn gemaakt van latex, een natuurlijk rubber. Latex is gevoelig voor olieachtige stoffen omdat het kan reageren met de componenten in de olie. Dit kan de latex verzwakken, waardoor het condoom vatbaarder wordt voor scheuren, breuken of het lekken van vloeistoffen.

Olie kan de elasticiteit en flexibiliteit van latex verminderen, waardoor het risico op scheuren en breken van het condoom toeneemt. Oliën kunnen ook de structuur van latex aantasten, waardoor het materiaal zijn beschermende functie niet kan vervullen.

Condooms hebben vaak een glijmiddelcoating om wrijving tijdens seksuele activiteit te verminderen. Oliën kunnen de glijmiddellaag aantasten en de gladheid verminderen, waardoor de wrijving toeneemt en het risico op scheuren of breken van het condoom toeneemt.

Waarom geldt er bij een glijmiddel: hoe minder ingrediënten, hoe beter?

Glijmiddelen met minder ingrediënten hebben over het algemeen minder kans op het veroorzaken van irritaties of allergische reacties. Elke extra toegevoegde stof kan het risico op gevoeligheidsreacties verhogen, vooral voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Door te kiezen voor een glijmiddel met een beperkt aantal ingrediënten, verklein je het risico op ongewenste reacties.

Hoewel de vuistregel “hoe minder ingrediënten, hoe beter” nuttig kan zijn, betekent dit niet automatisch dat elk glijmiddel met weinig ingrediënten geschikt is voor iedereen. Het is nog steeds belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen en rekening te houden met individuele behoeften, allergieën en persoonlijke voorkeuren.

Het is niet anders voor arganolie als glijmiddel. Check eerst even of je huid normaal reageert op de arganolie van purearganolie.nl voordat je verder gaat met het toepassen van de producten.

Anderen bekeken ook

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Vergelijking van arganolie met andere oliën

Wat is arganolie zelf precies? Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud van Marokko,...
Arganolie lippen

Is arganolie goed voor je lippen?

Diverse arganolie lipproducten Online zijn er vele arganolie lipproducten beschikbaar, variërend van lippenbalsems en argan crèmes tot...

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.